KENYATAAN MEDIA ADUN PR KELUAR PARTI : PAS SABAH GESA SERAH KEMBALI MANDAT KEPADA RAKYAT

862633_473267522728211_1987536453_n

 

 

  1. PAS Sabah merasa amat kesal dan kecewa dengan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri N.7 Kadamaian YB Ukoh @ Jeremy Malajad yang bertindak keluar parti dan seterusnya mengisytihar menjadi ADUN Bebas mesra BN.
  2. Tindakan ADUN Kadamaian telah mengkhianati amanah dan kepercayaan yang telah diberikan rakyat kepada beliau pada pilihanraya ke-13 baru-baru ini.
  3. PAS berpandangan ADUN Kadamaian mesti meletak jawatan dengan menyerahkan kembali mandat kepada rakyat memandangkan beliau menang atas tiket Parti Keadilan Rakyat (PKR).
  4. Sekiranya ADUN Kadamaian seorang yang bermaruah dan mempunyai harga diri maka sewajarnyalah beliau berani menyerahkan mandat kepada rakyat untuk pilihanraya semula.
  5. PAS juga mahu tindakan serupa diambil oleh ADUN N.16 Luyang YB Hiew King Cheu yang telah memenangi diatas tiket Parti Tindakan Demokratik (DAP).
  6. PAS menyeru kepada rakan dalam Pakatan Rakyat supaya mengetatkan peraturan dan kaedah pemilihan calon  dan langkah-langkah pencegahan agar peristiwa yang sama tidak berulang lagi.
  7. PAS mencadangkan satu mesyuarat segera Sekretariat Pakatan Rakyat Sabah untuk membincang dan melakukan post-moterm ekoran perkembangan terkini.
  8. PAS juga menyeru kepada semua pemimpin, ahli dan penyokong Pakatan Rakyat negeri ini sama-sama bertenang dan merapatkan  saf masing-masing demi agenda perubahan yang sama-sama kita perjuangkan

Sekian terima kasih

Paumin @ Mohd Aminudding Aling

Pesuruhjaya PAS Sabah

Tarikh : 06.11.2013

Advertisements

Leave a comment

Filed under Pakatan Rakyat, Press Statement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s