BN lancar manifesto, rakyat sertai PAS

sepanggar_sabu

(Mohamad Sabu dan Aminudin menerima borang permohonan menyertai PAS)

KOTA KINABALU: Kurang 24 jam selepas Barisan Nasional melancarkan manifestonya, PAS Kawasan Sepanggar tidak menunggu lama terus mencipta sejarah dengan menambah ahli baru khasnya di Dun Karambunai apabila hampir 100 anak muda dan penduduk kampung beramai-ramai menyertai PAS.

Borang tersebut diserahkan kepada Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam satu Majlis Perasmian Bilik Gerakan PAS Cawangan Unggun Jaya, dekat Menggatal di sini petang kelmarin.

Penyertaan beramai-ramai itu menurut Yang DiPertua PAS Sepanggar, Ali Hassan merupakan satu pukulan maut kepada Barisan Nasional terutama di negeri ini dan sekaligus merebahkan kubu kuatnya di Unggun Jaya ini.

“Ketika mereka melancarkan manifestonya, rakyat bertindak keluar dan menyertai PAS. Ini merupakan petanda awal bahawa kejatuhan Umno dan Barisan Nasional akan berlaku,” ujar beliau.

Hadir sama dalam majlis itu ialah Pesuruhjaya PAS Sabah Aminuddin Aling, Timbalan Yang DiPertua PAS Sepanggar Asfar Akhbar dan barisan kepimpinan PAS peringkat kawasan Sepanggar serta beberapa pimpinan Pakatan Rakyat.

Mohamad Sabu ketika berucap turut memberikan penerangan berkaitan isu semasa dan penjelasan mengenai dakwaan Umno terhadap Pakatan Rakyat.

“Kalau ada 10 yang ditanya, maka 11 tidak akan undi Barisan Nasional,” sinis beliau.

Sumber: Harakahdaily

Advertisements

Leave a comment

Filed under General, News, PAS

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s